Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2014

ΓΛΩΣΣΙΤΣΕΣ ....στα Χανιά


Το Σαββατοκύριακο βρέθηκα στα Χανιά και με τις φίλες μου, την Άννα και τη Σόνια, πήγαμε για φαγητό στο Παλιό Λιμάνι, σε ένα σχετικά καινούργιο εστιατόριο - μεζεδοπωλείο, τις ΓΛΩΣΣΙΤΣΕΣ.

Βρίσκεται στην ανατολική άκρη του λιμανιού, κοντά στα διάσημα "2 ΛΟΥΞ" και τη "ΣΤΑΦΙΔΙΚΗ".

Γενικά είμαι επιφυλακτική ως προς τα εστιατόρια - ταβέρνες του Λιμανιού των Χανίων. Πολλά από αυτά σερβίρουν υπερτιμημένο φαγητό και άκρως τουριστικό , προφανώς γιατί το ενοίκιο που πληρώνουν είναι πανάκριβο και επειδή είναι δεδομένη η προσέλευση πελατών.

Οι ΓΛΩΣΣΙΤΣΕΣ , λοιπόν, έχουν μια μοντέρνα ατμόσφαιρα, το λευκό επικρατεί, και σε προδιαθέτει για κάτι ...νέο στη γεύση.

Θελήσαμε να πιούμε μια γνωστή συγκεκριμένη μάρκα ούζου. Ο ιδιοκτήτης - αρχισερβιτόρος (?) με αμέριστη σιγουριά των όσων έλεγε,  μας πρότεινε τη "Μπαλαρίνα" εκ Χίου. Γλυκόπιοτο αλλά  πολύ διαφορετικό από αυτό που επιθυμούσαμε.

Παραγγείλαμε για αρχή ντακάκια - (κριθαροκουλούρες με ντομάτα και μυζήθρα) - που ομολογουμένως ήταν το καλύτερο πιάτο από όσα ακολούθησαν.
Στη συνέχεια, την αγαπημένη μας χούμους, η οποία μας απογοήτευσε όλες. Δεν είχε σχεδόν καθόλου κύμινο , ούτε λεμόνι αρκετό για να της δώσει τη σπιρτάδα που χρειάζεται. Ζητήσαμε κύμινο και μας έφεραν στο τραπέζι.
Τα μανιτάρια δεν  είχαν σχεδόν καθόλου γεύση, και η υγρασία τους ήταν το κύριο χαρακτηριστικό.
Αποθαρρυμένες , και ενώ είχαμε αποφασίσει να πάρουμε η κάθε μια ένα κύριο, καταλήξαμε να παραγγείλουμε το ριζότο γαρίδας με μαστιχέλαιο και κρέμα γάλακτος, το οποίο  έφτασε στο τραπέζι με τις γαρίδες να τις αναζητάς ανάμεσα στο ρύζι (ξεχώριζαν κάποια κεφάλια) και η γεύση που επικρατούσε  ήταν αυτή της ..... κρέμας γάλακτος.

Για επιδόρπιο παραγγείλαμε "κρέμα Καταλάνα" ( παράξενο να υπάρχει σε κατάλογο ταβέρνας των Χανίων) και ένα ποτήρι με μους σοκολάτας, παντεσπάνι και σαντυγί.

Η μους ήταν πραγματικά εξαιρετική. Η κρέμα καταλάνα , αν έχετε φάει σε ισπανικό εστιατόριο, αδιάφορη.

Πληρώσαμε 48 ευρώ και μας κέρασαν ένα καραφάκι τσικουδιά και ένα ... τσαμπί σταφύλι.

Κύριοι από τις ΓΛΩΣΣΙΤΣΕΣ, σας παρακαλώ φροντίστε τα πιάτα σας. Είναι κρίμα να βρίσκεστε σε ένα τόσο ωραίο σημείο του Παλιού Λιμανιού και να σερβίρετε αδιάφορα και απογοητευτικά πιάτα. Θέλω να πιστεύω πως ήταν μια άτυχη βραδιά...και ίσως σας δώσω μια ακόμη ευκαιρία σε λίγους μήνες.....


Ζ.















Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες κι εσύ!!!!