Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

ALTAMIRA ...(στο Μαρούσι)


"Γιατί δεν γράφεις ένα αρνητικό σχόλιο?", "Όλα καλά είναι τα μέρη που πας"? , "Καλά....φοβάσαι να γράψεις πως δεν σου άρεσε"? , "Τι ΦΤΟΥ και βγαίνω είναι αυτό που δεν γράφει κάτι που δεν σου άρεσε?"
...Ε ....κι αφού είδα και απόειδα για το πώς θα στοιχειοθετήσω μια αρνητική κριτική....και αφού έγραψα για ένα εστιατόριο στα Χανιά και πήρα το ...βάπτισμα του πυρός, να την την αρνητική κριτική για εστιατόριο της Αθήνας που όλοι περιμένατε.....
Από τον Ιούλιο που έγινε η επίσκεψη, το αναβάλλω. 
Ίσως γιατί το "Αλταμίρα" - του Κολωνακίου- είναι ένα εστιατόριο που έχω ζήσει όμορφες προσωπικές στιγμές και συναισθηματικά έχει έναν χώρο στην καρδιά μου ιδιαίτερο...
Ένα ζεστό καλοκαιρινό βράδυ βρεθήκαμε με τις φίλες μου, Έφη και Βάλια, στο ΑΛΤΑΜΙΡΑ του Μαρουσιού. Είμαι μέλος του ATHINORAMA CLUB και θα είχαμε και έκπτωση 20%. Σημαντικό σε τέτοιους καιρούς.

Πρώτη αρνητική εντύπωση : Ο σερβιτόρος ήρθε με τους καταλόγους και όταν του έδειξα την κάρτα από το Αθηνόραμα με άφησε άναυδη λέγοντας "α! τότε περιμένετε να σας φέρω άλλον κατάλογο για τα ποτά!!!"

Για αρχή παραγγείλαμε φαλάφελ και κεσαντίγια με θαλασσινά. Για ποτά 2 μαργαρίτες - μια φράουλα και μια λεμόνι και λευκό κρασί. 

Δεύτερη αρνητική εντύπωση : Τα φαλάφελ ήταν ξερά και σκληρά και τα θαλασσινά της κεσαντίγια έπρεπε να τα βρεις με μεγεθυντικό φακό. Τα ποτά ήταν μέτρια. Ιδιαίτερα ξεχώριζε το ....οινόπνευμα της τεκίλας.

Για δεύτερο πήραμε φιλέτο πάπιας - καλούτσικο κατά τα λεγόμενα της Βάλιας- , τσίλι κον κάρνε - το καλύτερο πιάτο από όσα έφεραν - και μουργ χας αβαντ , ( κάτι σαν γεμιστό κοτόπουλο, πολύ παλιά μαγειρεμένο, με σχεδόν αλλοιωμένο το τυρί της γέμισής του) το οποίο μύριζε ψαρίλα , το οποίο δεν φαγώθηκε ποτέ και ψηφίστηκε ως το χειρότερο πιάτο - ως τότε.

Τρίτη αρνητική εντύπωση : ενώ οι σερβιτόροι έρχονταν και ξανάρχονταν ποτέ δεν ρώτησαν γιατί το ένα πιάτο ήταν σχεδόν ανέγγιχτο πάνω στο τραπέζι.
Όταν ήρθε η ώρα για το επιδόρπιο και μόλις ζητήσαμε να μαζέψουν τα πιάτα , μας ρώτησαν για το "μουργ χας αβάντ" και με έκπληξη που δεν μας άρεσε το πήραν κι αυτό από το τραπέζι.

Παραγγείλαμε δύο επιδόρπια : ένα κιουνεφέ και ένα παγωτό παπαρούνα.
Τέταρτη αρνητική εντύπωση : Ήρθε κάτι που έμοιαζε με ..... σομόν σολομός (!) - ήταν το κιουνεφέ , το οποίο μύριζε εξαιρετικά δυσάρεστα και μας πρόσφεραν  ένα έξτρα τσιζ κέικ που....μάλλον τους είχε μείνει από προηγούμενη μέρα (σκληρή σαν πέτρα η βάση του).  Αναρρωτηθήκαμε γιατί περίμεναν να παραγγείλουμε τα γλυκά και όχι να μας κεράσουν το ένα από τα δύο .... Παρεμπιπτόντως  το παγωτό παπαρούνα ήταν εξαιρετικό.

Πληρώσαμε 75 ευρώ με την έκπτωση των 20% (αλλά με ειδικό κατάλογο ποτών !)

Τώρα, αν με ρωτήσετε αν θα ξαναπάω....ΟΧΙ ... δεν θα το κάνω. 

Έχω μια αναρώτηση αν όλα αυτά συμβαίνουν ειδικά στο Μαρούσι....και ίσως επισκεφθώ το Κολωνάκι εκ νέου για να το διαπιστώσω

Εν τέλει , αν θες να κάνεις ένα εστιατόριο εξωτικό στην Αθήνα, ίσως θα πρέπει να προσέξεις το μενού σου. Δεν χρειάζεται τόσο μεγάλος αριθμός πιάτων που φεύγουν δύσκολα και δεν χρειάζεται να το "παίζεις ειδήμων" αν δεν είσαι.... Είναι δυσάρεστο να τα παρατηρούμε αυτά σε κλασικά εστιατόρια. Το ΑΛΤΑΜΙΡΑ είναι μοναδικό στο είδος του. Μήπως αυτή η αίσθηση της μοναδικότητας δεν είναι για καλό ? 

Ζ.



στο Μαρούσι ( για αυτό γράφουμε εδώ)  και στο Κολωνάκι






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες κι εσύ!!!!