Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Μαγεμένος Αυλός



...Ή αλλιώς «ταξίδι στο χωροχρόνο».

Με τη φίλη μου τη Νόρα στον ΜΑΓΕΜΕΝΟ ΑΥΛΟ την Πέμπτη το βράδυ. ‘Πάμε εκεί που με πήγαινε ο πατέρας μου όταν ήμουν παιδί ;»
Και ξαφνικά, από την Αθήνα του 2014 , βρεθήκαμε στην Αθήνα του 1960. Σε ένα εστιατόριο με ρετρό διακόσμηση, ιδιαίτερα δωμάτια - privet, κατάλογο με φαγητά του τότε, γκαρσόνια με γιλέκα και μαύρα παντελόνια  που σίγουρα σέρβιραν εκείνα τα χρόνια , με έναν ηλικιωμένο κύριο που έπαιζε κιθάρα και τραγουδούσε τραγούδια του τότε και με μια κυρία που τραγουδούσε Χατζιδάκι και γαλλικά τραγούδια του τότε....
Ήταν ένα ταξίδι στο ΤΟΤΕ....
Τότε που ο Μάνος Χατζιδάκις , σχεδόν όλη μέρα καθόταν στο πιάνο του ιδιαίτερου δωματίου αυτοσχεδιάζοντας και τρώγοντας κροκέτες παρμεζάνας.
Τότε που όλοι σχεδόν οι ηθοποιοί του...κλασικού ρεπερτορίου έρχονταν μετά τις παραστάσεις τους για να χαλαρώσουν.

Η Νόρα μένει στο Λονδίνο και όποτε έρχεται εδώ χρειαζόμαστε ησυχία για να πούμε τα νέα μας.
Μας έβαλαν στον ιδιωτικό χώρο, ακριβώς μπροστά από το κλειστό πιάνο. Ένιωσα σχεδόν τις ανάσες και τα γουργουρητά του Μάνου. Μύρισα τον καπνό του τσιγάρου του....Και σαν ...να άκουσα το γάργαρο γέλιο της Μελίνας από το διπλανό τραπέζι....

Παραγγείλαμε σνίτσελ, Χόφμαν και Βιεννουά, μια σαλάτα ψητών λαχανικών, ένα ποτήρι κρασί....
Ο σερβιτόρος μας έφερε την παραγγελία σε τρόλεϊ και τα πιάτα μας ήταν σκεπασμένα με καπάκι...
Είχαμε την άνεση να τα πούμε , μιας και ο κύριος μουσικός τραγουδούσε χωρίς μικρόφωνα...

Στο τέλος παραγγείλαμε γλυκό....Ραβανί με παγωτό....Λιγάκι....παλιό. Το επιστρέψαμε και δεν δεχθήκαμε να μας το αντικαταστήσουν παρόλη την επιμονή τους. Για αποζημίωση μας κέρασαν παγωμένο λιμοντσέλο.

Πληρώσαμε 45 ευρώ .

Αν με ρωτήσετε τους λόγους για να πάει κανείς στον ΜΑΓΕΜΕΝΟ ΑΥΛΟ θα σας έλεγα  για να κάνει αυτό το ταξίδι στο χρόνο και να γευθεί παλιομοδίτικα, αξιοπρεπέστατα,  φαγητά εκείνης της Αθήνας. Αυτά που μαγείρευαν οι γιαγιάδες της πόλης.

Δεν είναι funky, δεν είναι θορυβώδες, δεν έχει μοντέρνα κουζίνα, δεν συχνάζουν νέοι.

Αλλά είναι ένα μέρος που έστω για μια φορά μπορείτε να το επισκεφθείτε για να ταξιδέψετε κι εσείς στην χρυσή δεκαετία  της Αθήνας, τη δημιουργική, τη ρομαντική, την υπέροχη. Στη δεκαετία του ’60.

Αν με ρωτάτε, είναι οπωσδήποτε ΒΓΑΙΝΩ!

Ζ.Δ.

 
Διεύθυνση: Αμύντα 4, Παγκράτι
 
Τηλέφωνο: 210 7223195            






http://magemenosavlos.gr/ma/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες κι εσύ!!!!