Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

VIVA BEER HOUSE

Παρασκευή βράδυ, ένα πολύ δροσερό βράδυ ομολογουμένως….Με τις φίλες μου, τη Βάλια, την Έφη και τη Μαρία αποφασίζουμε να κλείσουμε τραπέζι στο VIVA , στο Μαρούσι.
Σίγουρα έχετε όλοι δει κοντά στο σταθμό, ένα πράσινο ξύλινο σπίτι, που θυμίζει ιρλανδέζικη pub, ή κάτι ….τέλος πάντων όχι πολύ ελληνικό. 
Κι επειδή έχω ένα μικρό κολληματάκι  με τα «όχι και τόσο ελληνικά», και επειδή οτιδήποτε πιο βόρειο της πατρίδας με γοητεύει….. ε….έκλεισα τραπέζι στον κήπο του VIVA.
Στις 8 είχε ήδη αρκετό κόσμο. Αρχικά μας έδωσαν ένα τραπέζι εκτεθειμένο στο αγιάζι και το κρύο, αλλά μετά από την παράκλησή μας για αλλαγή σε κάτι ζεστότερο , αλλάξαμε θέση σε μπαλκονάκι, με τέντα από πάνω μας. Έτσι ήταν χαρούμενες και οι καπνίστριες φίλες μου.
Ο κατάλογος της μπύρας μακρύς….Μπύρες όλων των ειδών, των γεύσεων και των χρωμάτων. Από όλα τα μέρη της Ευρώπης. Παραγγείλαμε 4 διαφορετικές και συνεχίσαμε με άλλες τέσσερις πάλι διαφορετικές…Έτσι….για να τις δοκιμάσουμε ΟΛΕΣ….Φυσικά κάτι ακατόρθωτο και στον πιο γερό πότη.
Δεν έχω ιδέα από μπύρες. Τι σημαίνει ale, lager, ξανθιά, κόκκινη….Θυμόμουν στη Πράγα, σε ένα μοναστήρι, κάτι τεράστια τραπέζια και μια μαύρη υπέροχη…Ε…τη βρήκα στο VIVA.
Και για συνοδευτικά, παραγγείλαμε 2 ποικιλίες κρεατικών και λουκάνικων. Ήρθαν λαχταριστές, τεράστιες, με συνοδεία από χωριάτικες χοντροκομένες πατάτες, τρία είδη σάλτσας, πιτούλες ψημένες και ένα καταπληκτικό ξυνολάχανο.
Αν εξαιρέσεις το ότι τα τραπέζια είναι λίγο στενάχωρα και το θόρυβο από τη δυνατή μουσική, τα τραίνα που περνούν, και την πολυκοσμία….από τις 8 ως τις 9.30 μπορούσαμε και να φάμε και να μιλήσουμε και να ακούμε η μια την άλλη…Μετά, δυστυχώς, τα πράγματα δυσκόλεψαν.
Στα συν του μαγαζιού, εκτός από το υπέροχο - καλοψημένο- φαγητό, και τον ενημερωμένο κατάλογο μπύρας, ο σερβιτόρος μας – ο Αντώνης – που έκανε τα πάντα να μας εξυπηρετήσει γρήγορα, με κέφι και ευγένεια. Αυτόν να ζητήσετε όταν πάτε!
Για το τέλος, μας κέρασαν μους σοκολάτας, ελαφριά και γευστικότατη.
Μας έμεινε απωθημένο ο σωλήνας με τα 3,5 kg μπύρας που έπαιρναν στα διπλανά τραπέζια. Γι αυτό και θα ξαναπάμε.
Η καθεμιά μας πλήρωσε 18 ευρώ και φύγαμε ικανοποιημένες από τη σχέση ποιότητας – ποσότητας – τιμής.

Ζ.Δ.

Οπωσδήποτε στα ΒΓΑΙΝΩ.



Νερατζιώτισσης  15 στο Μαρούσι
Απέναντι και στα 100 μέτρα από τον Ηλεκτρικό
Για κρατήσεις – οπωσδήποτε- 694 146 0006


www.vivabeerhouse.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Για πες κι εσύ!!!!